En oplevelse der førte til, at jeg tabte mig og fik bedre helbred – her fortæller jeg hvordan.


«Mor, hvem er hende den tykke dame der?»

Den lyse, uskyldige stemme pakkede ingenting ind, og de knusende ord ramte mig hårdt, hvor jeg stod i køkkenet og lavede middag.

 

Hjertet bankede hurtigere, og sveden begyndte at pible frem, for hvert eneste ord sendte et chok igennem mig.

 

De nådesløse ord kom fra mit barnebarn på 7 år, som lige havde fortalt min datter, at han ikke kunne genkende mig – fordi jeg havde taget på siden sidst.

 

«Nej, Henrik, sådan må du ikke sige om bedstemor – hende som er så smuk», svarede min datter, Nina, hurtigt og skulede over på mig for at tjekke min reaktion og samtidig berolige mig.

 

Men ordene var allerede sagt.

 

Af børn og fulde folk skal man høre sandheden, siges det. Og jeg vidste, at det her var sandheden.


Hej, jeg hedder Susanne Pedersen, og nu vil jeg fortælle dig mere om, hvordan den her oplevelse viste sig at blive starten på en stor ændring i mit liv. Mit helbred er bedre, end det længe har været, og både mave, lår og talje er krympet.

Denne ændring har ikke kun bidraget til en bedre sundhed – jeg har også meget mere energi og har det virkelig godt! Og jeg må ærligt indrømme, at jeg synes det også kan ses i spejlet.

 

Jeg har lyst til at dele, hvordan denne opdagelse hjalp mig med at slippe af med den konstante søde tand og overspisningen, som forhindrede mig i at få den krop, jeg gerne ville have.

 

Det her er noget, som også kan hjælpe dig, og du slipper for at forholde dig til både strenge kure og træningsrutiner, som er umulige at gennemføre.

Men først;

Har du nogle gange tænkt over, hvorfor der findes folk, som tilsyneladende kan spise lige præcis det, de har lyst til - uden at tage på?

Det har jeg i hvert fald tænkt på.

 

Synes du, at det er uretfærdigt? Altså det gør jeg.

 

Et godt eksempel er min svigersøn, Anders. Stort set hver gang jeg er på besøg, ligger der kiks, chokolade og boller på køkkenbænken. Nina har fortalt, at han snacker sådan nogenlunde hver anden aften. Og hvis vi er ude på restaurant, bestiller han altid den største dessert.

 

Alligevel ser han lige så slank ud som en 20-årig – i en alder af 43.

 

Jeg har det ikke så godt, når jeg står ved siden af - en 57-årig med bildæk, kraftige lår og stadig større omkreds.

 

Som om jeg ikke har prøvet at gøre noget ved det.

 

Men jeg havde virkelig prøvet alt. Proteinrige kure, Atkins, paleo, ketokur, faste og alle mulige slags trendy slankekure. Med andre ord – langt det meste.

 

Det føltes helt enkelt uretfærdigt.

 

Men der findes en forklaring på, hvorfor nogle tilsyneladende er heldige og aldrig får brug for at gå på nogen som helst kur – og alligevel holder sig slanke.

Og det handler om noget andet end gode gener.

For mig var det ofte på den her måde. Og måske du genkender det hos dig:

 

Jeg startede på en kur, altid motiveret og fyldt med energi og gåpåmod – og jeg tabte mig faktisk også lidt. Men det var altid på bekostning af strikse madrestriktioner og gentagne episoder med længsel efter noget sødt. Det endte ofte med, at jeg gav efter og kastede mig over en stor pose chokolade eller en pizza.

 

Det var det samme hver gang. Nogle uger senere havde jeg taget alt det på, som jeg lige var sluppet af med – og ofte endda lidt mere som en ekstra «bonus».

 

Et klassisk eksempel på et yoyo-vægttab.

 

Og det tog hårdt på mig. Men heldigvis er der mere tilbage af historien.

Lige efter den smertefulde oplevelse faldt jeg tilfældigvis over det, som senere skulle vise sig at reducere min konstante søde tand kraftigt.

Og så skal vi igen tilbage til den dag, hvor ordene fra mit barnebarn ramte mig så hårdt og gjorde ondt – men som selvfølgelig ikke var ondt ment.

 

Det her skete under pandemien, da de fleste af os holdt os hjemme, og på grund af rejserestriktioner havde vi ikke haft mulighed for at mødes i mere end 6 måneder. Vi boede jo trods alt i hver vores ende af landet. Men da jeg endelig fik besøgt min datter og hendes familie, skete det. Jeg stod i køkkenet og hørte mit barnebarn spørge, hvem den «tykke dame» var.

Og det værste var jo, at han havde helt ret. Jeg havde virkelig taget meget på i løbet af det sidste år.

 

Jeg havde prøvet at passe på kosten, spise mindre som følge af at jeg ikke var lige så aktiv, som jeg normalt ville have været – men det endte ofte med chokolade, slik og pizza alligevel.

 

Jeg vidste, at jeg var i gang med at opgive håbet om en lettere og sundere krop.

 

Men efter den kommentar fra mit barnebarn, besluttede jeg mig for, at nok var nok. Jeg ville finde en løsning, som kunne hjælpe mig med at slippe af med kiloene – for altid.

 

Og efter det øjeblik var det præcis som om, alt gik min vej.

 

Lige efter skete der nemlig noget. En god veninde fra studietiden på universitetet, og som også døjede med vægten, sendte mig et link til en interessant artikel.

 

Det var en videnskabelig artikel, som handlede om, hvorfor nogle mennesker tilsyneladende aldrig tager på, uanset hvad de spiser.

 

Artiklen kunne fortælle følgende:

Et af kroppens organer kan være nøglen til at slippe af med din søde tand og få en naturligt lettere og sundere krop.

Og det organ, der er tale om, bliver ofte overset.

 

I artiklen forklarede forskerne, at både sult og længsel efter en bestemt type mad faktisk stammer fra et sted, som man måske ikke havde forventet – i tarmen.

Det var overraskende. Indtil nu havde jeg altid tænkt, at tarmen bare var noget, som maden passerer igennem, mens den bliver fordøjet – hverken mere eller mindre.

 

Men forskerne forklarede, at vi næsten har 100 milliarder bakterier i vores tarm – meget mere end det antal celler vi har i kroppen. Og disse bakterier står for virkelig mange opgaver i vores krop, blandt andet sørger de for at udsende sultsignaler - og de påvirker optagelsen af kalorier fra den mad, vi spiser.

 

Og nu kommer det, som er mest interessant. Studier har vist, at hvis man tager en prøve af tarmbakterierne fra en slank mus og overfører disse til tarmen på en overvægtig mus, ville den tykke mus blive slankere på kun få dage1.

Og modsat – hvis man overfører tarmbakterier fra en overvægtig mus til en slank mus, vil den hurtigt begynde at tage på.

 

Forskerne konkluderede, at dette også er overførbart til mennesker.

 

Nogle mennesker har en sundere tarmflora end andre. Og en sund tarmflora udsender færre sultsignaler, hvilket gør, at disse mennesker har mindre trang til usundt.

 

En anden fordel er, at visse tarmbakterier gør, at færre kalorier fra den mad, vi spiser, bliver optaget – så mennesker med disse bakterier kan spise mere end andre uden at tage på.

 

Dette blev en aha-oplevelse.

 

Endelig forstod jeg, hvorfor min svigersøn kunne spise så meget uden at tage på – det var jo bare fordi, at hans tarmflora var anderledes end min.

Jeg begyndte at lede efter måder at ændre min tarmflora på,

for at mindske min søde tand og reducere kalorierne.

Efter diverse internetsøgninger og studier pegede alle resultaterne i samme retning: probiotika.

 

Probiotika er kapsler, som indeholder milliarder af gode bakterier. Når vores tarm fyldes med disse bakterier, vil de efterhånden overvinde og erstatte de dårlige bakterier. Og dette skulle vidst nok mindske den søde tand og reducere kalorie optagelsen.

 

Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk.

 

Jeg havde jo allerede prøvet alle mulige slags kure og piller, uden at det havde virket. At tage en kapsel med bakterier for at slippe af med mavefedtet? Det lød bare helt vildt.

 

Jeg kontaktede min veninde, som havde sendt mig artiklen, for at høre hvad hun synes. Overraskende nok kunne hun fortælle, at hun havde taget probiotika i flere måneder og tabt sig flere kilo. Derudover havde hun været lidt ekstra optaget af sin kost, uden at det indebar store begrænsninger. Denne kombination havde altså givet store resultater.

 

Jeg blev lidt hylet ud af den, for det havde jeg ikke troet. Det lød jo for godt til at være sandt!

Men hvis det fungerer for hende, vil det måske også fungere for mig? tænkte jeg.

 

Jeg havde jo ikke noget at miste, så jeg besluttede mig for at prøve det. Min veninde havde nævnt, at hun tog et tilskud, som hedder Prodiga. Jeg spekulerede over, om det kunne gøre en forskel, hvilket probiotikatilskud jeg tog, kunne jeg ikke bare tage hvad som helst?

 

Min veninde fortalte mig, at hendes faste læge, en klog og højtstående fyr, som tidligere havde arbejdet som mave/tarm specialist, havde forklaret hende et par vigtige ting om probiotika.

 

Mange probiotikatilskud er nemlig indpakket i kapsler, som ikke kan tåle mavesyre, så kapslerne opløser sig, inden de når frem til tarmen. Og det betyder, at de ikke vil have nogen effekt.

Han havde også forklaret, at mange probiotikatilskud hverken indeholder de rigtige typer af bakterier eller det rigtige antal af dem. Studier har vist, at mindre end 10% af probiotikatilskud indeholder de bakteriestammer, som er anført på etiketten.

Ifølge ham er Prodiga et af de bedste probiotikatilskud på markedet i Danmark.

Det er let for kunderne at tjekke indholdet af bakterier i tilskuddet, både på hjemmesiden og på pakken. Derudover scorer produktet højt på Trustpilot, og anmeldelsene fortæller om meget tilfredse kunder. De bruger en speciel kapselteknologi, som gør, at bakterierne kan tåle mavesyre og holder sig i live helt til de når frem til tarmen – hvilket gør, at de rent faktisk virker.

Hun kunne også fortælle, at Prodiga desuden har en helt speciel sammensætning af fem forskellige enzymer, som bidrager til at nedbryde næringsstofferne i maden, udover kalcium som gør, at enzymerne fungerer normalt. Denne sammensætning af probiotika, enzymer og kalcium gør, at produktet får endnu bedre effekt end blot probiotika alene.

 

Så jeg bestemte mig for at give Prodiga en chance. Hvis det havde virket for hende, hvorfor skulle det så ikke virke for mig?

 

Det var også betryggende at vide, at jeg kunne få pengene tilbage, hvis jeg ikke var tilfreds. Prodiga har nemlig fuld fortrydelsesret, og jeg kunne dermed returnere produktet, hvis jeg ville.

 

Jeg bestilte produktet direkte på Prodigas hjemmeside. Da jeg havde hørt, at det var vigtigt at tage probiotika som en kur over længere tid for at få effekt, bestilte jeg et abonnement med levering hver 3. måned. Der var ingen bindingstid, så jeg kunne jo bare opsige det, når jeg ville.

 

Det tog ikke lang tid, før jeg modtog den første pakke, meget hurtigere end jeg havde troet.

 

Min veninde havde anbefalet mig, at passe lidt ekstra på med hvad jeg spiste - langt fra nogen slankekur, men blot at spise lidt mindre end normalt. Ingen strenge kure eller strenge træningsrutiner.

Og så begyndte jeg. Der skete ingenting de første dage, og jeg blev skuffet.

Men så – efter en uges tid skete der noget.

Først tænkte jeg ikke over det med det samme, men pludselig begyndte jeg at lægge mærke til, at jeg ikke var lige så sulten som før. Jeg havde ikke længere den voldsomme trang til sødt, som normalt var der, når jeg gik på slankekur.

 

Før havde jeg ofte følt mig oppustet i maven efter måltider, men nu var den følelse væk. Min fordøjelse virkede bedre, og jeg begyndte at kunne se, at maven var lidt fladere.

Det gav mig motivation til at fortsætte, og det blev efterhånden meget nemmere at spise sundere. Efter 3 uger var jeg allerede begyndt at tabe mig, men det allervigtigste var, at jeg følte mig fyldt med overskud!

 

Jeg blev gradvist lettere i kroppen i tiden efter – min mave blev fladere, og både humøret og overskuddet blev mere stabilt end det har været i lang, lang tid. Jeg kendte hverken til en sød tand eller konstant sult længere, og min familie lagde også mærke til det.

 

Da jeg blev spurgt om, hvordan jeg havde formået at tabe mig, fortalte jeg det præcist, som det var: At jeg tog et probiotikatilskud, som hedder Prodiga, og at jeg havde været lidt ekstra påpasselig med, hvad jeg spiste – begge dele resulterede i, at jeg fik meget mindre trang til sødt.

 

Jeg er så glad for resultaterne, det er helt utroligt. Før havde jeg problemer med knæleddene, men som et resultat af, at jeg har tabt mig, er smerterne helt væk nu.

 

Jeg havde virkelig ingen anelse om, hvor vigtig tarmfloraen er for sundheden.

 

Nu er jeg endelig tilfreds, når jeg ser mig selv i spejlet. At spise sundt er blevet meget nemmere, jeg har overskud, og fordøjelsen føles bedre, end den har gjort længe – endda også efter store måltider.

Noget af det bedste er, at jeg næsten ikke har oppustet mave længere. Før plejede jeg at se større ud, end jeg egentlig var – fordi jeg var oppustet. Nu ser min mave næsten helt lige ud hele tiden, uanset om det er tidlig morgen inden morgenmad – eller lige efter et tungt måltid.

 

Det gør en stor forskel for mig.

 

Og den eneste ændring jeg har lavet er at tage en kapsel Prodiga hver morgen inden morgenmaden. I starten var jeg som sagt meget skeptisk. Jeg troede næsten ikke på, at det ville virke. Men jeg er virkelig glad for, at jeg gav Prodiga en chance, for det har ført til en stor forandring i mit liv.

 

Jeg håber, at den her historie kan være til inspiration og måske hjælpe andre med at få styr på den søde tand, bedre fordøjelse og større overskud!

 

Venlig hilsen Susanne

© 2022 
Kontakt  Cookies policy